Henkilökultti

maanantai, lokakuu 18, 2004

Ranskan kielioppikurssi alkoi ja olin poikkeuksellisen pihalla - ei ole varmaan helppoa tosin maikallakaan, koska paikallaolijoiden lahtokielet ovat niin erilaisia (siella on siis pelkkia vaihto-oppilaita).

Valilla opettaja kayttaa kymmenia minuutteja jonkin aivan triviaalin asian selvittamiseen, eivatka espanjalaiset ja italialaiset omaksu siltikaan, koska heidan kielessaan homma menee eri tavalla (ja maikka varmaan osaltaan sen takia kiinnittaakin siihen huomiota). Valilla taas hypataan jokin vaikea ja keskeinen asia pikaisesti yli siten, etta siihen joutuu palaamaan kotona ajatuksen kanssa useampaan otteeseen perusteluna vain se, etta se on "helppo". Kun ihan oikeasti mun mielesta ranskan kieli ei ole helppo, eika rationaalinen ja sen kirjoittaminen on tuskallista. Onneksi olen kuitenkin taalla oppinut kielta, vaikka lausumiseni on edelleen ihme kurnuttamista enka pysty kirjoittamaan lausetta tekematta vahintaan yhta kielioppivirhetta.

Sain myos huomautuksen oveni ali administraatiolta oisen meluamiseni (?) takia. Luin siihen asti, kun johtaja totesi kantelevansa yliopistolle, mikali en rauhoittuisi ennen kuin paperi lensi roskiin. Lienee tarpeetonta sanoa, etta moinen peloittelu oli lahinna huvittavaa, etenkin kuin minulle tullessaan on kylla mennyt vaaraan osoitteeseen. Mina olen nimittain jopa humalassa aika hiljainen. Ilmeisesti joku ei ollut saanut nukuttua ja oli sitten kannellut puolesta kerroksesta - eika niin, etta siita olisi suoraan kuullut, vaan laitoksen johtajan kautta. Haluaisinpa totisesti nahda Helsingin filosofian laitoksen amanuenssin ilmeen, silla hetkella jos taalta ilmoitellaan sinne humalassa riekkumisesta.. :)

Toisaalta pitaa ehka muistaa, etta aika suuri osa ranskalaisista taalla asuvista on jonkin verran vaihto-opiskelijoita nuorempaa. Ehka koko tapahtumaketjulla on sellainen vaikutus, etta espanjalaiset lakkaavat oisen kokkaamisen ja yhteislaulut kaytavilla romanialaisten kanssa. Tai jos oikein toivoisi, niin etta taalta saisi jonkun kellarin nurkan, jossa voisi sosialiseerata, ettei sita tarvitsisi tehda kaytavilla.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home