Henkilökultti

torstai, helmikuu 09, 2006

Eilen siis loppui roolipelikampanja Ecce homo. Ajattelin kirjoittaa siitä vähän fiiliksiä, vaikka olisi miljoona tärkempääkin asiaa tehtävänä.

Kampajassa pelaajat olivat historiallisia henkilöitä vuoden 1599 joulukuun lopussa Roomassa. Anakronismeilta ei vältytty ja välillä tehtiin aika jänniäkin tulkintoja, mutta yllättävänkin hyvin historialliset taustat hahmoilla tuntuivat toimivan. Mukana siis oli pari romaanihenkilöäkin.

Henkilöt siis olivat William Shakespeare (esittelemässä uusinta näytelmäänsä paaville juuri ennen tämän murhaa), Galileo Galilei (kaikki tunteva hovi- ja seuramies jota myös kaukoputket ja tiede kiinnostivat), Guy Hawkes (sotilas hollannista opintomatkalla katolisen liigan pääkallonpaikalla), Giordano Bruno (kaikkien salatieteiden herra sekä jumalien ja hallituksien suurin vihollinen), Don Quijote (kuuma ibeeri aina siellä missä tapahtuu), Sancho Pancho (ainoa täysjärkinen koko porukassa) sekä tietenkin Johannes Kepler (merkittävä salatieteilijä höperöitymässä lyötyään päänsä).

Paavi tietenkin murhattiin ja sitten maailmanloppu läheni - pääosan tutkimuksista muodostivat kuitenkin Maltan ritarikunnan paikallisen linnanherra Zanardin sekä Arkkipiispa Vierin murhien selvittäminen ja näiden liittyminen yleisempään sekasortoon. Mukana kuvioissa oli tietenkin myös alkemisti Hassassiini, joka paljastuikin sekä tietenkin maailmanlopusta vastanneet temppeliherrat (sekä näiden sisäiset murhaavat sotkut). Inkvisitiokin yllätti, erityisesti Brunon ja Galilein.

Rooma kärsi tulva-aallosta, merenalaisista tulivuorenpurkauksista, heinäsirkoista, nälästä, se valloitettiin, sisällissodasta, mellakoivista väkijoukoista sekä tietenkin tasavaltalaisista("Minä olen Spartacus!". Lopulta konklaavikin tuhoutui ja kampanja loppui kun maahan tuli reikiä ja ihmiset tempautuivat taivaisiin. Ehkä maailma ei sitten tuhoutunutkaan, kuka sen tietää.

Seitsemän pelaajaa oli ehkä hiukan liikaa: se johti välillä hiukan sekasortoisiin sessioihin. Ensimmäiset ja viimeiset sessiot onnistuivat parhaiten ja jatkoakin toivottiin Shakespearen kutsuttua muut luokseen Englantiin, jonne myös Guy Hawkes mieli.

Ai miksi Ecce homo nimeksi? Nojoo, ehkä se on tyhmää huumoria. Aloittaa voi vaikka Johanneksen evankeliumista (19:5) ja ehkä jatkaa Nietzschen "omaelämänkerralliseen" samannimiseen. Ensimmäisestä tarpeeksi hyvästä tulkinnasta kaljapalkinto.

Ainiin, hyvää syntymäpäivää Juho 27 vuotta. Äiti lainasi Saarikoskea:
"
kuuset
kuusien alla
pienet kuuset suuria kuuntelevat
"

2 Comments:

  • Jeh, onneks olkoon.

    Meitsi kiittää, oli mainio kampanja, joskin vähän pitkäksi venyi logistiikkaongelmien vuoksi.

    By Anonymous Giordano Bruno, at 7:19 ip.  

  • Eccestä:

    1500-luvun all stars-tiimi oli ihan huippu :)
    Pelajia oli ehkä juu hieman liikaa, varsinkin verraten hitaan tempon huomioonottaen, välillä meni varsinkin vikoissa sessioissa turhan viihteelle pelaaminen. Tavallaan paras sessio oli eka tossa mielessä.

    Mulla oli hahmona siinä mielessä ongelma, että Guyn motiivit riskeerata noinkin paljon puolituttunsa naapurin murhan selvittämiseksi olivat vähän heikot. Oikeasti tuossa tilanteessa en usko, että mies olisi jäänyt Roomaan. Tai ainakaan palannut siinä vaiheessa kun heinäsirkat tulivat :P

    Maailma oli huippuhyvä, hyvä kombo mielikuvitusta ja arkisuutta, ja lopunajoissa oli eeppisyytä, mihin tosin oli välillä vaikeaa eläytyä kun jengiltä irtosi niin hyvää läppää jatkuvasti. Miljöönä kuitenkin Italia tohon aikaan tarjosi kaiken oleellisen.

    Mut. Oppia ikä kaikki. Itäisiltä mailta löytynee ratkaisu kotomaan hallinnollisiin pulmiin :D En sitten tiedä, palaako Fawkes ollenkaan Englantiin, vai lähteekö suoraan Istanbuliin oppia noutamaan...

    By Anonymous k1m1, at 1:58 ap.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home