Henkilökultti

torstai, toukokuu 10, 2007

Sarkozy ainakin aloitti tyylillä, ensimmäinen toimi valinnan jälkeen oli loma lehtiä omistavan miljardöörikaverin luksusveneellä Maltalla. Aikaisempi kohde eli Korsikan luostarimeininki muuttui oikein suuren maailman tyyliin. Kommunistien Humanité repeilikin jo aiheesta pääkirjoituksessaan: "Antaa mennä vaan, Sarko. Meitä alkoivatkin jo kyllästyttää puheet unohdetuista työläisistä ja Ranskasta, joka herää aikaisin aamulla työntekoon." Hauska lehti muuten, nettisivusto käy vapaalla softalla ja kommunistisen puolueen äänenäkäytön lisäksi yksi omistajista on sangen suuri ranskalainen asekonglomeraatti (ilmeisesti liittyy siihen, että neuvostoliiton taloudellinen tuki väheni merkittävästi tuossa 90-luvun taitteessa). Vain Ranskassa.

Kotimaan tapahtumien aiheet arvasittekin jo: euroviisuporno. Rivo-Natalia oli työmatkalla tekemieni havaintojen mukaan pukeutunut suunnilleen nahkaan ja sähköposti Oslosta kertoi, että Norjan viisuedustajalta olivat ilmeisesti jääneet alusvaatteet ottamatta mukaan viisumatkalle. Tämän jälkeen työpaikalla ilmoitettiin, että Youtubessa oleva Kreikan viisuvideo (jota en kyllä linkkaa) sisältää pääosin strippareita. Onhan se kivaa, että vähän ravistellaan kulttuuri-instituutioita, mutta voisikohan sen ehkä tehdä jotenkin toisessa hengessä? Ja onhan se kivaa, että valikoidut vähemmistöt saavat kerrankin valoshown, mutta voisiko ehkä ottaa huomioon eettiset tai ympäristölliset näkökannat? Ja jos vielä on pakko kysyä, niin miksi se poro nostetaan kolmenkymmenen metrin korkeuteen?

Onneksi sentään Matkailunedistämiskeskus MEK saa varmasti viisufinaaliin satuolennoista paitsi joulupukin ja Nokian, myös Kalevalan sankarit. Ja se juomapelihän menee niin, että juominen aloitetaan mieluiten heti iltapäivällä. Joka kerran, kun esiintyjällä on mauton asu, tai tapahtuu euroviisumodulaatio, niin juodaan.

HYYssä kiehuu koskien opiskelijoiden asuntolan muuttamista hostelliksi. En vieläkään ole täysin hahmottanut miten opiskelijoiden asuntopulan aikaan se ei olisi kusemista paitsi omiin, myös SYLlin ja HOASin muroihin. Nojaa, onneksi keskustelu siirtyi koskemaan pian myös sitä kuka oli vuotanut ja mitä - sekä yllättävämmin sisäiseksi demokratiakeskusteluksi, jossa ovet paukkuivat.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home